خدمات کابل کشی شبکه

کابل کشی صحیح و اصولی در شبکه های کامپیوتری بخصوص دیتاسنترها یکی از پیش نیازهای اصلی داشتن یک شبکه پرسرعت و بدون خطا خواهد بود. کابل کشی شبکه که جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود جزو خدمات زیرساختی یک شبکه بوده و پیاده سازی اصولی آن نیاز به استفاده از تجهیزات مرغوب و استفاده از کارشناسان پسیو متخصص میباشد.

بطور کلی کابل کشی شبکه ( network cabling ) به نصب و اتصال کابل شبکه از تجهیزات ، کامپیوترها و بطور کلی نودهای شبکه تا سوئیچ های واقع در رک ها گفته میشود. ارتباط بین دوربین های مدار بسته تا سوییچ ،  کامپیوترها تا سوییچ و یا پرینترهای تحت شبکه تا سوییچ  مثالی از کابل کشی در ساختمان ها و فضاها میباشد. انتخاب برند و نوع کابل شبکه ، مسیر عبوری کابل های شبکه و نحوه اتصال سوکت ها و کیستون ها به کابل شبکه از موارد مهمی بوده که سهل انگاری در انتخاب و نصب آنها باعث افت بازدهی و سرعت در شبکه شده و یا شما را با قطعی های مکرر مواجه خواهد ساخت. انواع کابل شبکه در دسته بندی های مختلف شیلددار و بدون شیلد و در category های مختلف مانند cat5,cat6,ca7 وجود دارند که در حال حاضر کابل cat6 و cat6a بیشترین استفاده را در شبکه ها دارند زیرا از سرعت 10G پشتیبانی نموده و سرعت و بازدهی مناسبی از خود در کاربردهای مختلف در شبکه از خود نشان داده است. از کابل فیبر نوری کمتر در داخل شبکه استفاده شده و بیشتر در ارتباطات راه دور، ارتباط بین سوئیچ ها، اتصالات کارت شبکه 10G و ارتباطات شبکه SAN بهره میبریم.

کابل کشی شبکه

 

کابل کشی صحیح در شبکه و دیتاسنترها بر طبق اصول کابل کشی ساختار یافته یا Structured Cabling استوار میباشد.در کابل کشی ساختار یافته اصول طراحی و نصب صحیح کابل شبکه ، کانکتورها ، سوکت RJ ، کیستون و پچ پنل رعایت میشود تا همه چیز طبق استانداردهای موجود پیش برود.

نکات مهم در کابل کشی شبکه

  • انتخاب نوع کابل و category مناسب با نیازکارفرما و تطابق استاندارد کابل ها با استاندارد کانکتورها و اتصالات شبکه
  • رعایت حداکثر طول کابل شبکه در هنگام کابل کشی.بهتر است فاصله بین نودهای شبکه تا رک از 90 متر بیشتر نشود.
  • استفاده از رک جهت قرارگیری تجهیزات درون آن
  • استفاده از پچ پنل استاندارد درون رک جهت آرایش و مرتب سازی کابل های درون رک
  • استفاده از داکت یا ترانک های مخصوص در زمانی که کابل های شبکه و برق درکنار هم قرار دارند تا دونوع کابل با پارتیشن مخصوص از هم جدا شوند.
  • در صورتی که محیط نویزی بوده و شدت امواج الکترومغناطیس در محیط بالا میباشد از کابلهای شیلددار و یا فویل دار استفاده نمایید.
  • بهتر است برندی که برای تجهیزات پسیو ، کابل و اتصالات بکار میرود یکسان باشند.
  • کابل های شبکه را به شرط موفقیت در تست فلوک خریداری کنید.خیلی از کابل های شبکه تقلبی بوده و در تست فلوک بمشکل خواهد خورد.
  • ابتدا و انتهای کابل را لیبل بزنید تا تهیه نقشه شماتیک شبکه آسان باشد و همچنین در مواقع بروز ایراد در شبکه ، پیداکردن مشکل آسان باشد.
  • برای مشخص نمودن طبقات یا سرورها و یا هر نوع نیاز دیگر و برای راحتی کار میتوان از پچ کورد با رنگهای مختلف در رک استفاده نمود.
  • بهتر است از لامپ مهتابی در دیتاسنتر بدلیل ایجاد نویز استفاده نشود.
  • در ارتباط سوئیچ ها با سوئیچ اصلی واقع در دیتاسنتر یا اتاق سرور از دو رشته کابل متفاوت استفاده کنید تا در صورت قطعی یک لینک ارتباط شبکه مربوطه بکلی قطع نشود.

برای دریافت انواع خدمات پسیو شبکه و کابل کشی شبکه ( انواع کابل شبکه ، کابل برق ، کابل تلفن و فیبر نوری ) و ترانکینگ و داکت کشی شبکه با سیسکو پردازش در تماس باشید.