فیوژن فیبر نوری | Fiber Optic Splicing

فیوژن فیبر نوری یا ( Fiber Optic Splicing ) به فرایندی گفته میشود که تارهای دو رشته فیبر نوری به هم جوش خورده میشوند که به اصطلاح به آن فیوژن میگویند. در این روش از قوس الکتریکی و گرما توسط دستگاه فیوژن فیبر نوری یا fusion splicer برای حرارت دادن و اتصال دو تار فیبرنوری به هم استفاده میشود. از فیوژن فیبر نوری برای جوش یا فیوژن انواع کابل فیبر نوری بهره گرفته میشود که یک کار کاملا تخصصی بوده و نیاز به یک اپراتور مجرب و آموزش دیده دارد. دستگاه هایی که قبل از این مورد استفاده قرار میگرفته تکنولوژی میکروسکوپی داشته و بیشتر عملیات فیوژن توسط اپراتور انجام میگرفت بهمین جهت درصد خطا در فیوژن بالا میرفت ولی در دستگاه های فیوژن جدید عمل تراز کردن یا core alignment تارهای فیبر نوری و جوش کابل فیبر نوری توسط دستگاه با دقت بالا انجام گرفته و اپراتور نیز با استفاده از لنز میکروسکوپی دستگاه و نمایشگر LCD دستگاه عملیات و کیفیت جوش فیوژن را مشاهده می نماید. از برندهایی که دستگاه فیوژن فیبر نوری تولید میکنند میتوان به سومیتمو، فوجیکارا و کرنینگ اشاره کرد.

 

دستگاه فیوژن فیبرنوری

دستگاه فیوژن فیبر نوری

فیوژن یا عمل جوش کابل فیبر نوری  ( Splicing ) در موارد مختلفی انجام میشود.اگر کابلی در اثر ضربه یا کشش دچار قعطی شود از فیوژن میتوان استفاده نمود تا قطعی پیش آمده را اصلاح کرد و یا در مسافت های خیلی طولانی و در هنگام کابل کشی ( با توجه به محدود بودن طول کابل های فیبر نوری هنگام تولید در کارخانه ) از فیوژن فیبر نوری برای اتصال رشته کابل جدید به کابل قبلی استفاده میشود. البته لازم به ذکر است درصورتی که فیوژن در رک و درون پچ پنل فیبر انجام نگیرد از مفصل فیبر نوری برای محافظت از کابل در محل فیوژن و جلوگیری از قطعی آن استفاده میشود.در این حالت پس از اتصال و فیوژن دو رشته کابل فیبر ، کابل ها داخل مفصل فیبر گذاشته میشوند تا بر اثر کشش و یا ضربه ،  اتفاقی برای  جوش یا فیوژن مورد نظر پیش نیاید.

مفصل فیبر نوری

نمای داخلی مفصل فیبر نوری

در موارد دیگری نیز مانند اتصال کابل فیبرنوری به پچ پنل فیبر نوری واقع در اتاق سرور یا دیتاسنتر از عمل فیوژن استفاده میشود. در فیوژن فیبر نوری ، پس از حرارت دیدن و ذوب شدن تارهای فیبر در نقطه جوش ، عمل فیوژن توسط الکترودهای دستگاه اتفاق میفتد.پروسه اتصال و جوش تارهای فیبر نوری یک سری مقدمات و مراحلی دارد که به آن میپردازیم.

مراحل فیوژن فیبر نوری

عملیات فیوژن کابل فیبر نوری شامل 4 مرحله میباشد که بایستی با دقت و توسط کارشناس متخصص و با تجربه این امر انجام شود زیرا فیوژن کاری حساس و دقیق میباشد و هرگونه خطا و سهل انگاری باعث میشود فیوژن زده شده از کیفیت لازم برخوردار نباشد و نرخ تلفات آن بالا باشد.مراحل فیوژن به شرح زیر میباشد :

1-استریپ کردن کابل فیبر 

در این مرحله با دستگاه خاصی به نام استریپر پوشش انتهایی ( محافظ پلیمری ) دو سر کابل خارج میشود. استریپر فیبر نوری شبیه استریپرهای کابل های مسی هستند که برای جدا کردن پوشش کابل ها مورد استفاده قرار میگیرند ولی بسیار دقیق تر عمل میکنند و توسط شخص با تجربه بایستی انجام گیرد تا به تارهای فیبر درون کابل آسیبی وارد نشود.نمونه یک استریپر در شکل زیر مشاهده میشود :

استریپر فیبر نوری

2- تمیز نمودن کابل فیبر نوری

در این مرحله که بعد از مرحله استریپ کابل اتفاق می افتد بوسیله دستمال خاصی که آغشته به الکل میباشد کابل را تمیز نموده تا عملیات فیوژن با دقت بیشتر و بدون خطا انجام گیرد.

3- برش فیبر یا Cleaving 

در این مرحله انتهای دو سر کابل مورد نظر برای فیوژن بمنظور ایجاد سطح مقطعی صاف و عمود با دستگاهی بنام Cleaver  بریده میشود.این مرحله بسیار مهم میباشد و در صورتی عملیات کات و بریدن انتهای کابل ها با کاتر مربوطه بدرستی و با دقت انجام نشود احتمال بروز خطا در فیوژن بالا بوده و یا در صورت فیوژن کابل ، میزان loss  و افت سیگنال بالا بوده و دچار مشکل خواهیم شد.

کلیور فیبر نوری فوجیکارا

در شکل بالا کلیور فوجیکارا مدل CT-06  مشاهده میشد که برای کلیو کردن کابل فیبر در انواع پروژه های فیبر و FTTH  میتوان از آن استفاده نمود.

4- فیوژن اسپلایسینگ 

در این مرحله که مرحله آخر میباشد تارهای فیبر که در مرحله قبل برش خوردند درون محل خاصی درون دستگاه قرار میگرند تا ثابت بمانند و تکان نخورند ، تنظیمات لازم  روی دستگاه فیوژن انجام میگیرد و سپس دستگاه بصورت اتوماتیک انتهای دو رشته فیبر داخل دستگاه را هم تراز کرده و در راستای هم قرار میدهد و سپس توسط ایجاد حرارت به روش قوس الکترونیکی دو رشته فیبر را فیوژن میکند. بعد از عملیات فیوژن روی نقطه جوش یا فیوژن  ، کریمپ و پوشش حرارتی نصب میشود. این پوشش برای محافظت از تارهای فیبر در محلی که اتصال و جوش انجام گرفته ضروری میباشد.کیفیت فیوژن فیبرنوری ، ارتباط مستقیمی با کیفیت و زاویه انتهایی فیبر مورد نظر که در مرحله 3 توسط دستگاه cleaver برش خورده بستگی دارد.اگر این مرحله بدرستی انجام نگیرد احتمال وجود اتلاف و تلفات بالا در کابل فیبر وجود خواهد داشت.پس در این مرحله هم تجربه کارشناس مربوطه و هم مرغوب بودن دستگاه کلیور مهم میباشد.

مشخصات و قابلیت های دستگاه فیوژن فیبر نوری

برندهای معروف تولید کننده دستگاه های فیوژن، فوجیکارا، کرنینگ و سومیتومو میباشند. این دستگاهها هم اکنون بسیار پیشرفت کرده و قادر هستند انواع کابل فیبر نوری را با ضریب خطا و تلفات پایین ( در صورت مهارت کارشناس مربوطه ) فیوژن یا جوش بدهند. دستگاه های فیوژن معمولا بصورت پرتابل ساخته میشود که قابلیت حمل و نقل داشته و به همین جهت مجهز به باطری قابل شارژ بوده  و توانایی انجام تعداد زیادی فیوژن و هیتر را با یک بار شارژ دارند. عمل هیتر ، بعد از ذوب شدن تارهای فیبرنوری و فیوژن فیبر انجام میگیرد و اشاره به ذوب کردن کریمپ حرارتی روی محل فیوژن اشاره دارد که سریعا انجام میگیرد و برای حفاظت از فیبر در محل فیوژن صورت میگیرد. قابلتهایی که اکثر دستگاه های فیوژن فیبر نوری در اختیار ما قرار میدهند بشرح زیر میباشد :

  • حفاظت در برابر باد در هنگام فیوژن
  • درای صفحه نمایش برای مشاهده پروسه فیوژن فیبر
  • قابلیت محاسبه و نمایش تلفات فیوژن ( بر حسب دسی بل یا db انداره گیری میشود ) روی صفحه نمایش
  • مجهز به باتری با ظرفیت بالا برای فیوژن صد تا دویست فیوژن با یک بار شارژ
  • امکان ذخیره سازی  نقطه جوش ها برای بررسی های بعدی
  • دارای عمر بالای الکترود (در بعضی از مدل ها گفته شده به 4000 جوش هم میرسد)

برندهای مختلفی به تولید دستگاه فیوژن فیبرنوری اقدام نموده اند که معروفترین آنها فوجیکارا و سومیتومو میباشند. سومیتومو برند محبوب و با کیفیتی بوده و دارای مدلهای ,82C,81C,72C,70S,71C میباشد. دستگاه سومیتومو 82C+ یکی از پیشرفته ترین دستگاه های فیوژن فیبرنوری موجود بوده که دارای قابلیت های زیر میباشد:

  • دارای مقدار افت 0.01dB در کابل های سینگل
  • مدت زمان فیوژن برای کابل های سینگل 5 ثاینه میباشد
  • توان باطری بالا جهت انجام 320 فیوژن و هیتینگ
  • دارای صفحه نمایش 5 اینچی لمسی
  • دارای زمان هیتینگ 9 ثانیه
  • دارای سیستم اتوماتیک تشخیص نوع کابل فیبرنوری

خدمات فیوژن فیبر نوری

  • خدمات 24 ساعته فیوژن فیبرنوری
  • اجرای فیوژن فیبر نوری در پروژه های FTTH مخابرات
  • اجرای فیوژن فیبر نوری در پروژه های دیتاسنتر و زیر ساخت شبکه
  • خدمات تخصصی فیبر نوری و اجرای پروژه های فیبر نوری
  • کابل کشی و مفصل بندی فیبر نوری
  • عیب یابی شبکه های فیبر نوری و انجام تست OTDR فیبر نوری

قیمت فیوژن فیبر نوری fiber optic splicing بر اساس چندین پارامتر زیر تعیین میشود:

  •  این که چه تعداد core قرار است فیوژن گردد
  • محل انجام فیوژن ها چه شرایطی دارد ( گرما، سرما و ارتفاع، مکان جغرافیایی دور و ... )
  • فیوژن به تنهایی مدنظر میباشد یا تست otdr نیز لحاظ گردد در انتهای کار
  • فیوژن فیبر در مفصل فیبر انجام میگیرد یا خیر

سیسکو پرداش با دارا بودن نیروی انسانی متخصص و تجهیزات تخصصی فیوژن و تست فیبر نوری، آماده ارائه خدمات تخصصی در زمینه نصب و راه اندازی شبکه فیبر نوری و فیوژن و تست تخصصی فیبر میباشد.

جهت دریافت قیمت فیوژن فیبرنوری با ما در تماس باشید

مقالات فیوژن فیبر نوری
ویندوز 10
مهدی
/ دسته ها: خدمات شبکه

ویندوز 10

ویندوز 10 آخرین سیستم عامل مایکروسافت برای تبلت ها و سیستمهای شخصی تا این لحظه میباشد.ویندوز 10 بعد از ویندوز 8.1 مایکروسافت معرفی گردید که دارای پیشرفتهای چشمگیری در بخشهای مختلف خود میباشد. ویندوز 8.1 مانند ویندوز 7 خیلی موفق نبود و کاربران زیادی را به خود جذب نکرد . windows 10 برای اجرا روی دستگاه های مختلف پی سی ، لپ تاپ ، تبلت و موبایل بهینه شده و قابل اجرا میباشد.

قابلیتهای ویندوز 10 :

  • معرفی مالتی دسکتاپ برای دسترسی به چندین میز کار بصورت همزمان
  • تلفیق استارت منوی ویندوز  7 و ویندوز 8 و معرفی منوی استارت جدید
  • استفاده از دستیار صوتی بنام کورتانا  ( Cortana ) برای تعامل راحت تر با سیستم از طریق فرمان های صوتی
  • وجود اکشن سنتر  ( Action Center) در سمت راست صفحه نمایش برای مشاهده نوتیفیکیشن ها اعلان های سیستم
  • سیستم جستجوی سریع تر فایل ها از طریق فایل اکسپلورر یا File Explorer
  • معرفی microsoft edge  در کنار internet explorer و تلفیق کورتانا با microsoft edge
  • معرفی ماژولی بنام Settings  که تنظیمات خیلی بیشتری نسبت به کنترل پنل در ویندوز 10 داشته و بصورت یکجا تنظیمات pc  و کنترل پنل را به شکلی جدید و مدرن در اختیار کاربر میگذارد.

قابلیتهای ویندوز 10

بخشی از قابلیتهای ویندوز 10

تنظیمات حریم خصوصی در ویندوز 10

یکی از مواردی که در خصوص ویندوز 10 مطرح میشود موضوع حریم خصوصی کاربران میباشد.زیرا در صورتی که پس از نصب ویندوز تنظیمات حریم خصوصی کاربر تغییر نکند ممکن است اطلاعاتی از قبیل علاقه مندی های کاربر ، موقعیت مکانی کاربر و فعالیتهای دیگر کاربر مورد استفاده مایکروسافت قرار بگیرد. برای به حداقل رساندن این موضوع و حفظ حریم خصوصی در ویندوز 10 بهتر موارد زیر روی ویندوز اعمال شوند :

  • غیر فعال سازی دستیار دیجیتالی مایکروسافت یا کورتانا که در بخش settings  و privacy میتوان آن را غیر فعال کرد
  • غیر فعال کردن تشخیص موقعیت جغرافیایی یا location  در بخش privacy

 آپدیت ویندوز 10

بروز رسانی و آپدیت ویندوز یکی از موارد مهم امنیتی بوده که همیشه بایستی انجام گیرد تا حفره های امنیتی که مایکروسافت به مرور زمان یافت کرده و برای آن اصلاحیه منتشر میکند برطرف شود.برای آپدیت ویندوز 10 ابتدا بایستی از اتصال سیستم خود به اینترنت مطمئن باشید و سپس در صورتی که سیستم هیچ آپدیتی از اینترنت دریافت نکرد موارد زیر را چک کنید :

  • اطمینان حاصل کنید که کانکشن اینترنت شما ( وای فای یا اترنت ) در حالت metered connection  تنظیم نشده باشد.در این حالت سیستم هیچ آپدیتی دریافت نخواهد کرد.برای بررسی این موضوع میتوانید به بخش network & internet  در windows setting  رفته و این مورد را چک کنید.
  • بررسی نمایید سرویس BITS  در لیست سرویس های ویندوز فعال باشد و stop  نشده باشد.

در صورتی که به هر دلیلی میخواهید آپدیت ویندوز را غیر فعال نمایید ( اصلا توصیه نمیشود ) سرویس windows update  را در لیست سرویس های ویندوز پیدا کنید و آن را غیرفعال نمایید.

 

آپدیت ویندوز 10

نصب ویندوز 10

بهترین روش برای نصب ویندوز 10 نصب بشکل Clean Install  میباشد یعنی از طریق سی دی بوت ویندوز 10 یا فلش دیسک حاوی سورس ویندوز 10 اقدام به بوت سیستم و نصب ویندوز نماییم.مراحل نصب ویندوز 10بصورت زیر میباشد :

  • ابتدا دی وی دی یا فلش بوت ویندوز 10 را به سیستم متصل نموده ، , وارد BIOS  کامپیوتر یا لپ تاپ میشویم و در قسمتی که ترتیب بوت سیستم در آن بخش تعریف میشود ( بدنبال کلمه boot بگردید ) first boot یا بوت اول را روی سی دی درایو یا درایو usb دستگاه قرار میدهید تنظیمات را ذخیره میکنید و از محیط بایوس دستگاه خارج میشوید.
  • پس از بوت شدن سیستم از روی سی دی درایو یا فلش درایو دستگاه و بالا آمده پنجره windows setup  روی دکمه next و سپس install now  کلیک میکنید.
  • سپس صفحه ای تحت عنوان license term ظاهر میشود که نیازی به خواندن آن نیست و سپس گزینه accept را زده و next را کلیک میکنید
  • در صفحه بعد دو انتخاب برای ما وجود دارد : upgrade و custome که در اینجا ما custome را انتخاب میکنیم تا یک نصب clean داشته باشیم و همه چیز از ابتدا نصب شود.
  • سپس یک پنجره ظاهر شده و لیست پارتیشن ها و درایوهای هارددیسک های سیستم به نشان داده میشود.لازم به ذکر است پارتیشنی را انتخاب نمایید که فضای کافی برای ویندوز و برنامه هایتان داشته باشد و اطلاعات مهمی داخل آن نباشد.زیرا فایل هل واطلاعات پارتیشن مدنظر پس از فرمت و نصب ویندوز از بین خواهد رفت.بعد از انتخاب پارتیشن مورد نظر روی فرمت کلیک کرده تا درایو فرمت شود و روی next کلیک میکنید تا نصب ویندوز آغاز گردد.
  • سیستم ممکن است در حین نصب ویندوز چندبار ریسارت شود که طبیعی بوده و به پراسس های نصب ویندوز مربوط میشود.
  • در انتها و پس از تکمیل شدن پروسه نصب یک سری سوال در خصوص تنظیمات حریم خصوص از کاربر پرسده میشود که میتوان به تنظیمات کورتانا و ... اشاره کرد.
  • در نهایت با تعریف نام کاربری ، پسورد ورود به ویندوز و نام کامپیوتر پروسه نصب ویندوز تکمیل شده و وارد ویندوز خواهید شد.

دستورات مهم و کاربردی در ویندوز 10

از طریق دستورات و کامندهای موجود در ویندوز میتوانیم بسادگی برنامه ها را اجرا کرده ، سیستم را عیب یابی کنیم ، مشکلات سیستم را بررسی کنیم و بطور کلی حرفه ای تر با سیستم عامل ویندوز تعامل داشته باشیم.در توضیح زیر به دستورات مهم و کاربردی در ویندوز 10 که هم در run ویندوز و هم در cmd قابل اجرا بوده اشاره شده است :

  • اجرای services.msc در قسمت run  یا سرچ ویندوز و مشاهده همه سرویس هایی که روی سیستم فعال یا غیر فعال هستند.
  • استفاده از دستور mstsc برای ریموت دسکتاپ زدن به سیستمهای دیگر تحت شبکه استفاده میشود.
  • دستور msinfo32 که برای مشاهده اطاعات مربوط به سیستم ، سخت افزار ، درایوها و ... بکار میرود
  • استفاده از ابزار cleanmgr که برای پاک سازی درایوهای ویندوز از فایلهای موقت و اضافی مورد استفاده قرار میگیرد.
  • دستور taskmgr که برای بازکردن task manager ویندوز که موارد مختلفی مانند برنامه های در حال اجرا ، سرویس های در حال اجرا و ... قابل مشاهده میباشد.
  • با اجرای دستور sfc /scannow میتوان فایلهای آسیب دیده ویندوز را پیدا کرده و restore نمود.
  • اجرای دستور driverquery –v باعث نمایش درایورهای نصب شده روی ویندوز بهمراه مسیر نصب آن میباشد.
  • اجرای دستور chkdsk /f باعث بررسی سطح هارد دیسک میشود و در صورت لزوم مشکلات فایل سیستم و بدسکتورها را ترمیم میکند.
  • مشاهده آدرس IP دستگاه با اجرای دستور ipconfig در command prompt یا همان cmd
  • دسترسی به پنل تغییرات ساعت و تاریخ با اجرای دستور timedate.cpl
  • مشاهده نسخه ویندوز با دستور winver
  • بازنمودن سریع پنجره network connection و تظیمات کارت شبکه با اجرای دستور ncpa.cpl
  • مشاهده تنظیمات فایروال ویندوز با اجرای firewall.cpl
  • اسکرین شات گرفتن از ویندوز با ابزار snippingtool
  • با اجرای دستور netplwiz به پنجره user account برای تعریف یا ویرایش کاربران دسترسی خواهید داشت.
  • با اجرای دستور mrt که مخفف Malicious Software Removal Too میباشد ابزاری اجرا میگردد که برای شناسایی و حذف فایلهای مخرب روی سیستم از آن استفاده میشود.
  • با دستور osk که مخفف Onscreen Keyboard کیبرد مجازی بصورت نرم افزاری نمایش داده خواهد شد.

برای دریافت خدمات مربوط به نصب و راه اندازی انواع ویندوز و تهیه لایسنس ویندوز بصورت اورجینال با کارشناسان ما در ارتباط باشید. خدمات شبکه های کامپیوتری را با سیسکو پردازش تجربه کنید.

Print
48290 رتبه بندی این مطلب:
4.9

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x