خدمات پسیو شبکه | پسیو شبکه

ارائه خدمات پسیو شبکه

خدمات پسیو شبکه به آن دسته از خدماتی در شبکه ها اطلاق میشود که به نصب و راه اندازی فیزیکی تجهیزات شبکه مانند رک، کیستون، کابل، سوکت، پچ پنل و ... اشاره میکند. به عبارت دیگر تجهیزات پسیو یا Passive به آن دسته از تجهیزاتی در شبکه اشاره دارد که هیچ عمل مدیریتی روی آنها انجام نمیشود و فقط نقش زیرساختی جهت انتقال و عبور دیتا را به عهده دارند. در یک تعریف دیگر اینگونه میتوان بیان کرد که تجهیزاتی که نیاز به جریان برق برای کارکرد خود ندارند جزو تجهیزات پسیو به حساب می آیند. نصب تجهیزات پسیو نیاز به رعایت استانداردهای لازم در بخش پسیو را دارد و کارشناس مربوطه بایستی تجربه لازم در این حوزه را داشته باشد. رسانه انتقال در شبکه چه کابل مسی باشد و یا کابل فیبر نوری جزو خدمات پسیو شبکه محسوب میشود.در شبکه های فیبر نوری حساسیت کار بیشتر میباشد، زیرا کابلهای فیبر نوری حساس و شکننده بوده و برای کار با این نوع کابل ها نیاز به تجهیزات تخصصی و گران قیمت میباشد. از جمله این دستگاه ها میتوان به دستگاه تست otdr و تست فلوک و دستگاه فیوژن فیبر نوری اشاره نمود. این دستکاه ها گران قیمت بوده و برای کار با آنها بایستی آموزش لازم گذرانده شود و سپس تجربه لازم در پروژه های مربوط به راه اندازی و شبکه های فیبر نوری گذرانده شود.

 

خدمات پسیو شبکه

 

از جمله تجهیزات پسیو شبکه میتوان به لیست زیر اشاره کرد :

  • انواع کابل و پچ کورد شبکه ( کابل Cat5e , Cat6 , Cat6a  )
  • انواع کابل های فیبر نوری ( مالتی مد و سینگل مد )
  • کانکتورهای فیبر نوری ( پچ کورد، پیگتیل، آداپتور فیبر نوری )
  • انواع رک های ایستاده و دیواری 
  • انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • اتصالات شبکه مانند سوکت RJ ، کیستون
  • انواع داکت و ترانک

حال به توضیح مختصری برای موارد ذکر شده میپردازیم:

کابل مسی شبکه که در انواع مختلف و category های مختلف وجود دارد برای اتصال نودها، سیستم ها و سرورها به سوئیچ شبکه مورد استفاده قرار میگیرند.کابل cat6 و cat6a رایج ترین کابلی است که در حال حاضر در شبکه ها مورد استفاده قرار میگیرد و از سرعت 10 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند.کابل های فیبرنوری یکی از رسانه های انتقال در شبکه بوده که بدلیل پهنای باند بالای خود در دیتاسنترها، شبکه های SAN و ارتباطات راه دور زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. کابل فیبرنوری سینگل مود در فواصل دور و کابل مالتی مود در فواصل کوتاه تر مورد استفاده قرار میگیرد. مورد استفاده پچ پنل ها نیز برای ساماندهی و آرایش کابل های شبکه درون رک میباشد.با استفاده از پچ پنل نظم بهتری برای کابل های درون رک انجام میگیرد و در موارد قطعی یا بروز مشکل برای کابل شبکه عیب یابی آن راحت تر انجام میگیرد. نصب داکت یا ترانک در موقع کابل کشی شبکه انجام میگیرد و مانند یک قاب و حفاظ برای کابل عمل نموده و باعث میشود هم نمای کار زیباتر شود و هم دسته بندی و عبور کابلها از روی دیوار و ... راحت تر صورت بگیرد.

لیست خدمات پسیو شبکه

طراحی ، نصب تجهیزات پسیو و پیاده سازی زیرساخت اصولی یک شبکه ، نیاز به کارشناسان مربوطه با تجربه کار در پروژه های مشابه را دارد. تجربه کاری ما نشان میدهد که پیاده سازی اصولی در بخش پسیو ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و سرعت و پایداری شبکه و دیتاسنتر را تضمین میکند. ضمن اینکه در حوزه پسیو شبکه مواردی چون کابل کشی اصولی شبکه جهت عدم تداخل با میدان های مغناطیسی مجاور، استفاده از کابل های شبکه اصل و اورجینال، محاسبه توان مصرفی برق سرورها و رک ها، طراحی اصولی تابلو برق، تعیین دقیق مدل UPS طبق نیاز کارفرما و برق مصرفی موارد مهمی هستند که همگی در استانداردهای یک دیتاسنتر و اتاق سرور جای میگیرد و توسط کارشناسان سیسکو پردازش بخوبی آنالیز و پیاده سازی میگردند.لیست خدمات پسیو شبکه به شرح زیر میباشد:

  • کابل کشی انواع کابل های شبکه ، کابل برق و تلفن
  • نصب انواع ترانک و داکت با رعایت استانداردهای لازم
  • خدمات فیبر نوری شامل کابل کشی ، فیوژن فیبر نوری و تست OTDR
  • نصب انواع سوکت، کیستون و اتصالات شبکه
  • نصب انواع پچ پنل کابل های مسی و فیبر نوری
  • تست شبکه با تست فلوک
  • نصب انواع رک های دیواری و ایستاده
  • نصب UPS و کابل کشی برق برای UPS
  • طراحی وساخت تابلو برق برای دیتاسنتر و اتاق های سرور

برای دریافت خدمات پسیو شبکه و پیاده سازی زیرساخت اصولی شبکه با استانداردهای روز با ما در تماس باشید.

مقالات پسیو شبکه
مهدی

ذخیره ساز مبتنی بر نرم افزار

SDS یا Software-defined Storage و یا همان ذخیره ساز مبتنی بر نرم افزار یکی از مفاهیم نسبتا جدید در مراکز داده و در هم آمیخته با مفاهیم مجازی سازی یا virtualization به حساب می آید.SDS سیر تکاملی رشد تکنولوژی در تجهیزات ذخیره سازی موجود در دیتاسنترها را دچار تغییر و تحول نموده است.

در دیتاسنترهای سنتی و حتی دیتاسنترهای مدرن امروزی از SAN و NAS استوریج های مجزا و تخصصی جهت مدیریت و ذخیره سازی دیتا در سازمان استفاده میشود. این نوع تجهیزات ذخیره سازی دارای یک شاسی بوده که انواع هارددیسک های پرسرعت مغناطیسی و از نوع فلش یا ssd و کنترلرهای مخصوص جهت پردازش و ذخیره سازی دیتا در آن نصب شده است. دستگاه های ذخیره سازی تحت شبکه امروزی معمولا در نوع NAS  و SAN در مارکت موجود بوده که نوع SAN آن پیشرفته تر و پرسرعت تر از NAS میباشد. وجود این نوع تجهیزات ذخیره سازی که به Shared Storage نیز معروف میباشند بیشتر در پیاده سازی هایی که در آن از تکنولوژی مجازی سازی بهره میبرند ضروری میباشد که و با توجه به اینکه در حال حاضر در اکثر مراکز داده و دیتاسنترها ، مجازی سازی سرور پیاده سازی شده و در حال استفاده میباشد نادیده گرفتن این نوع تجهیزات ممکن نیست. از طرف دیگر با توجه به وابسته بودن شدید ساختار مجازی سازی به Shared Storage ها رل مهم این ذخیره سازها بیش از پیش نمایان شده است.

 

معماری ذخیره سازهای نرم افزار

 

در معماری sds ها یا ذخیره سازهای نرم افزاری ، لایه contol plane و data plane از هم جدا میشوند.به این معنا که یک سری قابلیتهای معمول استوریج مانند replication و deduplication و snapshot به سخت افزار و استوریج وابسته نخواهد بود و بصورت نرم افزاری مدیریت میگردد.در sds ها نرم افزار مدیریتی استوریج ، به سخت افزار و یا برند خاصی وابستگی ندارد بهمین جهت است که مامیتوانیم لایه مدیریتی یا کنترلی ذخیره ساز را از آن جدا کرده و محدود به دیسک ، شاسی یا سخت افزار خاصی نباشیم.

VSAN یا  Virtual SAN چیست

از جمله راهکارهای ذخیره سازی بر پایه نرم افزار میتوان به محصول vSAN از شرکت VMware اشاره نمود. معماری نرم افزاری vSAN با هایپروایزر ESXi مجتمع شده و با تشکیل مجموعه ای هارددیسک ها و فلش دیسک ها یک کلاستر تشکیل داده و یک shared storage منعطف و پربازده در دیتاسنتر به ما ارائه میدهد. در vSAN که از ESXi  نسخه 5.5 معرفی گردید فضای دیسک های لوکال که روی سرورهای مختلف ESXi هستند با هم ترکیب شده و یک storage pool جهت استفاده بعنوان shared storage را در اختیار ما قرار میدهد. در این معماری روی هر سرور ESXi حداقل وجود یک فلش دیسک جهت caching ضروری میباشد. در vSAN هزینه پیاده سازی بشدا کمتر از ذخیره ساز SAN بوده و همین موضوع این معماری را رببرای مدیران شبکه جذاب مینماید. از دیگر قابلیت های vSAN به موارد زیر میتوان اشاره نمود :

  • مدیریت بصورت per vm  و توانایی داشتن policy های مختلف برای vm  های مختلف
  • پشتیبانی از deduplication و Compression جهت کاهش فضای ذخیره سازی
  • پشتیبانی از vSAN snapshot  بدون وابستگی به vSphere snapshots
  • پشتیبانی از replication روی استوریج های NFS
Print
11997 رتبه بندی این مطلب:
4.7

نوشتن یک نظر

افزودن نظر

x